[VIDEO] Allahuakbar! “Stay Strong, Semoga Selalu Diberi Kesabaran Allah” – Sebak Tengok Zarina Zainuddin Melayan Azil Yang Mengamvk

Seperti yang semua tahu, Zarina zainuddin mempunyai sepasang kembar istimewa yang mengidap penyakit Autism iaitu Azal dan juga azil. Azal yang sedikit bertuah berbanding azil kerana boleh bercakap, sedangkan azil tidak boleh berbicara sejak dari kecil lagi. Namun, Azal sangat menyayangi abangnya Azil. 

Kedua-dua anak bujang autistiknya itu kekadang akan bertindak di luar jangkaan dengan “tantrum-tantrum” yang berbeza setiap hari termasuk memec4hkan peti televisyen, menendang pintu dan pernah juga menumbvk mata pembantu rumah Zarina sehingga leb4m.

Beberapa minit yang lepas, Zarina Zainuddin telah memuat naik video dilaman instagramnya mengenai Azil yang ingin mengikut Azal ke Gym . Dia berlari keluar kereta, saya kejar dia panggil dia masuk kereta balik ng4muk nak ikut azal dan s4kit kena tanggung sendiri. S4kit bahu saya 3 kali kena hent4k . Sabar la azil masa ibu ada ni ibu ikutkan jer lah esok kalau ibu dah takde, mudah-mudahan azil pandai jaga diri.

Jom lihat video di bawah 

PART 1

 
 
 
 
 
Lihat siaran ini di Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😥

Siaran dikongsi oleh Zarina Zainuddin (@zarinazainuddin_) pada

PART 2 

 
 
 
 
 
Lihat siaran ini di Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dia nak ikut azal pegi gym ..dia berlari keluar kereta..saya kejar dia panggil dia masuk keta balik ngamuk nak ikut azal.. Doktor ada bagi dia ubat tapi saya tak sanggup nak bagi dia ubat pagi2 kesian dia kesan ubat tu dia tak bermaya.. Risiko anak autism bila besar tenaga dia kuat ..bila takde aktiviti dia jadi hyperaktif..

Siaran dikongsi oleh Zarina Zainuddin (@zarinazainuddin_) pada

PART 3 

 
 
 
 
 
Lihat siaran ini di Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sakit kena tanggung sendiri.. Sakit bahu saya 3 kali kena hentak ..sabar la azil masa ibu ada ni ibu ikutkan jer lah esok oalau ibu dah takde..mudah mudahan azil pandai jaga diri..

Siaran dikongsi oleh Zarina Zainuddin (@zarinazainuddin_) pada

Rata-rata netizen memberikan kata semangat kepada Zarina Zainuddin.

Ya Allah. Berilah Kekuatan Dan Kesabaran 

Allahuakhbar, Sabar Kak 

Semoga Allah SWT  Permudahkan Segalanya Buat Zarina 

Semoga Zarina Zainuddin dilimpahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan oleh Allah S.W.T..

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook LimauManis

 

Sumber: Ig Zarina Zainuddin 

Hantar Komen