“Syafakallah Anakku billy…,” – Anak Kedua Lana Nodin Dijangka Akan Dibed4h Hari Ini, Peminat Titip Doa

Anak bongsu kepada pelakon, Mazlina Hasan Nodin atau lebih mesra disapa Lana, William Daud Mckienzie dijangka akan menjalani pembed4han jantung, Isnin ini di Institut Jantung Negara (IJN), Kuala Lumpur kerana menghidap mas4lah injap (Aortic Stenosis).

Malah, Lana seperti yang dilaporkan media sebelum ini Lana seperti yang dipetik menjelaskan, masalah yang dialami anaknya yang berusia tiga bulan ini adalah berkaitan dengan injap aorta yang sempit dan akan secara tidak langsung akan memberi bebanan ke atas ventrikal kiri.

“William perlu diberi perhatian lebih terutama di dalam menjalani aktiviti harian, di mana dia perlu mengelakkan aktiviti lasak atau berat.

“Kalau pembed4han tidak dilakukan bimbang jantungnya harus bekerja keras dan apabila usia meningkat dia bakal mengalami masalah jantung bengkak,” katanya sepeti yang dipetik Harian Metro.

Sementara itu, awal malam tadi bintang tersebut turut memberi dedikasi dan harapan buat anak kesayangannya itu menerusi Instagram.

“Syafakallah anakku billy… Insyallah mommy, daddy, kakak gia and everyone will pray for u… And tq to all yg doakan utk anak i esok… Semoga Allah Swt be with us,aminnn,” tulisnya.

 

Serentak dengan posting video itu, rata-rata netizen mendoakan akan segalanya akan dipermudahkan dan tidak kurang yang meminta agar Lana terus kuat dan tabah.

 
 
 
 
 
Lihat siaran ini di Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MMDG&W❤️assalamualaikum…Nama saya William Daud McKienzie, AKA “Billy”. Saya dilahirkan dengan congenital heart defect called Aortic stenosis. Anda semua boleh membantu less fortunate children macam saya untuk mendapatkan bantuan treatment donating dengan menderma kepada Yayasan IJN, please see the account info on the next photo. Semua donations are tax exempt jika anda menderma Cukai anda Akan Di bebaskan . Please doakan saya esok dengan selamat as I am going in to relieve the pressure on my heart. Insyallah 🙏🙏🙏 #williamdaud #mckienzieclan #heart #ijnmalaysia #warriorchild #herobaby #myhero #lanadaudfamily #chd #mylittlefighter #babybilly

Siaran dikongsi oleh Lana Nodin❤️David Mckienzie (@lananodinmckienzie) pada

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LimauManis

 

Foto: Instagram Lana Nodin/ islamik info 


Hantar Komen