Lagi laporan ke atas Da’i Syed ?? C4bul penuntut kolej pula

PETALING JAYA: Polis menerima satu lagi laporan terhadap seorang penceramah bebas yang kini direman bagi membantu siasatan berhubung kes r0gl seorang wanita di sebuah rumah di Seksyen 7 Shah Alam, tahun lalu.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal, berkata laporan terbaharu melibatkan seorang penuntut sebuah kolej tempatan yang mendakwa bekas peserta program realiti keagamaan itu mencb0lnya.

Beliau berkata, mangsa mendakwa suspek berusia 25 tahun mempelawa dia masuk ke rumahnya di Damansara pada 17 Oktober lalu, kononnya bagi mengajar mengenai pemasaran perniagaan.

“Semasa m4ngsa berada di rumah suspek, kira-kira pukul 1 pagi, mangsa dicabul oleh suspek dan dipaksa melakukan s3ks 0ral.

“Ekoran itu, mangsa yang berusia 22 tahun itu mengalami tr4uma dan sedang mendapatkan rawatan di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM),” katanya dalam kenyataan di sini, pada Isnin. Nik Ezanee berkata, ketika ini, suspek masih berada bawah tahanan polis di Shah Alam bagi membantu siasatan satu kes r0gol.

Terdahulu, Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib berkata, penahanan penceramah bebas itu dibuat susulan lap0ran polis yang dibuat mngsa berusia lingkungan 20-an, Rabu lalu.

Berdasarkan keterangan mngsa, pada 11 September tahun lalu, dia telah keluar dengan suspek yang baharu dikenali di laman sosial Instagram menaiki kereta svspek jenis BMW untuk berbincang mengenai masalah kemurvngannya.

Pendakwah bebas yang dimaksudkan

Nama Da’i Syed terus menjadi trending sejak beberapa hari yang lalu. Dan pada hari ini pendakwah bebas berusia 21 tahun ini dilaporkan direm4n bagi membantu si1asatan kes rgol. Memang sukar untuk kita menerima hakikat bahawa seorang selebriti bergelar pendakwah melakukan perbuatan ji1jik tersebut.

Terdahulu, Da’i Syed telahpun membuat lap0ran polis terhadap tud-uhan p4lsu terhadap dirinya itu, namun ia masih dalam s1iasatan dan dia belum disabitkan bersalah.

Semakin lama semakin banyak yang terbongkar. Hal ini turut mengejutkan ramai pihak kerana beliau merupakan seorang yang dikenali dan juga pernah menjadi seorang penceramah selebriti. 

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom like page kami Limau Manis Media

Sumber : Astroawani

Be the first to comment on "Lagi laporan ke atas Da’i Syed ?? C4bul penuntut kolej pula"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*