Dua Tahun Berlalu, Bapa Kecew4 Pembvnuh Adib Belum Ke Muka Pengadilan

Semalam, genap dua tahun traged1 rusvhan berhubung pemindahan tapak kuil Sri Maha Mariamman sehingga menyebabkan kemat1an anggota bomba, Muhammad Adib Mohd. Kassim.

Meskipun begitu, penjen4yah yang terbabit dalam kejadian tersebut masih belum dibawa ke muka pengadilan sekali gus mengund4ng kesedihan bagi keluarga allahy4rh4m.

Menurut laporan Kosmo! Online, bapa allahy4rh4m iaitu Mohd. Kassim Abdul Hamid masih men4ruh harapan tinggi agar kemat1an anaknya akan mendapat pembel4an satu hari nanti.

“Kerinduan dan kesedihan kami masih mendalam terhadap arw4h. Bila rindu, hanya doa supaya kes ini segera menemui pe­ngakh1ran dan penjen4yah dibawa ke muka pengadilan.
“Walaupun sudah dua tahun berlalu kami masih mengharap dan akan terus mengharap,” kata bapa berusia 64 tahun itu.

Selain itu, beliau turut kecew4 apabila tidak menerima sebarang maklum balas daripada pihak terbabit berikutan keputusan inkues kes arw4h anaknya sebelum ini.

“Sekarang kami masih me­nunggu apa tindakan pihak polis walaupun Mahkamah Koroner putuskan kem4ti1an Muhammad Adib akibat perbuatan jen4yah oleh dua atau lebih individu tidak dikenali.
“Bukan itu sahaja mahkamah juga merumuskan kegag4lan polis dan FRU (Pasukan Simpanan Persekutuan) mengawal rusvhan juga menjadi faktor kepada kemat1annya.
“Peguam kami sudah minta polis segerakan siasatan tetapi sehingga sekarang kami masih menunggu,” ujar pesawah dari Kampung Tebengau, Kuala Kedah itu.

Bagaimanapun, Mohd. Kassim tidak pvtus harapan dan terus berdoa agar kemat1an Adib terbela selain menziarahi kuburr setiap kali merindui allahy4rh4m.

Terdahulu, allahy4rh4m meningg4l dunia pada 17 Disember 2018 di Institut Jantvng Negara (IJN) selepas 21 hari bertarvng ny4wa.

Sumber: Kosmo! Online (Jamliah Abdullah)

 

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom like page kami Limau Manis Media

Sumber : Penmerah

Be the first to comment on "Dua Tahun Berlalu, Bapa Kecew4 Pembvnuh Adib Belum Ke Muka Pengadilan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*