[VIDEO] Brader Ini Buat Live Dedah Ada Banyak Kedai JVDl, Tak Sangka ini yg PDRM Jumpa

Subang Jaya: Pemilik akaun Facebook, Bob (bukan nama sbnar) yang membuat siaran langsung di media sosial.

Ini mengenai aktiviti judl dalam talian di Taman Puchong Indah di sini, pada 12 November lalu diminta tampil bagi menyalurkan maklumat.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya Asisten Komisioner Abd Khalid Othman berkata, pihaknya sudah membuat pemantauan di lokasi berkenaan.

Dan mengenal pasti tujuh daripada sembilan premis yang ditunjukkan individu berkenaan dalam siaran langsung terbablt.

“Daripada jumlah itu, kami mendapati terdapat satu premis di sebuah rumah kedai terletak di tingkat tiga kawasan berkenaan yang menjalankan keglatan terbabit.

Abd Khalid menunjukkan antara premis yang disyaki menjalankan aktiviti perjudlan dalam talian di Taman Puchong Indah dekat Subang Jaya.

“Susulan itu, kami melakukan serbuan pada 13 November lalu yang membawa kepada pnahanan enam lelaki warga aslng.

Serta dua lelaki tempatan bersama 10 komputer riba yang dipercayai digunakan untuk aktiviti judl dalam talian,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui selepas meninjau premis yang dikatakan menjalankan aktiviti judl dalam talian di Taman Puchong Indah di sini, hari ini.

Abd Khalid berkata, pihaknya juga mendapati kebanyakan premis ditunjukkan oleh individu berkenaan adalah kedai lama yang pernah menjalankan aktiviti berkenaan.

“Enam daripada tujuh premis yang dikenal pasti dalam video berkenaan adalah kedai lama yang sudah ditutup.

Ini susulan tindakan pemotongan elektrik dilakukan kira-kira tiga bulan lalu.

“Pemantauan dilakukan setiap hari di kawasan berkenaan sepanjang tempoh itu dalam usaha memastikan kegiatan terbabit tidak ber0perasi semula di premis itu.

“Saya minta individu yang membuat rakaman berkenaan (Hussein Bob) tampil untuk memberikan maklumat kepada pihak polis supaya tindakan lanjut dapat diambil,” katanya.

Menurutnya, pihaknya memandang serius terhadap perkara itu dan tidak akan berk0mpromi dengan mana-mana pihak yang terbabit dalam aktiviti berkenaan.

Terdahulu, satu rakaman video siaran langsung berdurasi tujuh minit 47 saat.

Dia menunjukkan seorang lelaki mendedahkan beberapa premls menjalankan kegiatan judl dalam talian di Taman Puchong Intan tular di media sosial minggu lalu.

Video ada di Bawah Sekali

Sumber : Kosmo

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom like page kami Limau Manis Media

Sumber : http://lamanmaya.pw/

Be the first to comment on "[VIDEO] Brader Ini Buat Live Dedah Ada Banyak Kedai JVDl, Tak Sangka ini yg PDRM Jumpa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*