Lelaki Ini Minta Bantuan Ebit Lew Tetapi Tidak Di Layan Sehingga Kena Bl0ck. Beliau Kecewa Nak Tuntut Di Akhirat?

Semalam Ustaz Ebit Lew berkongsi gambar nasib yang menimpa seorang lelaki orang asli yang tular selepas motosikal ditungganginya terbakar, lalu beliau menghadiahkan sebuah motosikal baharu kepadanya.

Ebit  berkata, beliau sebak membaca kisah lelaki berkenaan, Amran Ronggi, 29, yang berusaha mendapatkan bantuan untuk keluarganya.

“Sebak rasa baca pasal abang bersama dua anaknya perlu bantuan di Johor dan motor terbakar dalam perjalanan. Hari ini saya belikan motor baharu hadiahkan kepada abang ini serta sedikit duit belanja.

 

Keprihatinan beliau terhadap kesusahan yang menimpa orang ramai amat menarik perhatian rakyat Malaysia yang rata-rata amat menyenangi kecekapan beliau menghulurkan bantuan.

Namun satu hantaran komen seorang pengguna FB yang menyatakan kekecewaannya kerana tidak di layan oleh Ebit Lew setelah menghantar kiriman mesej untuk memohon bantuan.

Malah akaun beliau turut di sekat Ebit Lew ..

Tindakan beliau itu mendapat kec4man netizen yang rata-rata tidak bersetuju dengan kenyataannya

Beliau juga berkongsi bukti FB beliau  di sekat Ebit Lew

Sebetulnya Ebit Lew bukanlah Adun atau YB kawasan sehingga wajib membantu rakyat yang dalam kesusahan. Atas kesedaran beliau sendiri yang tampil menghulur bantuan kepada golongan yang amat memerlukan. Oleh itu jangan la mengambil kesempatan terhadap kebaikan beliau..

 

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom like page kami Limau Manis Media

Sumber : FB Ebit Lew/ trending network

Be the first to comment on "Lelaki Ini Minta Bantuan Ebit Lew Tetapi Tidak Di Layan Sehingga Kena Bl0ck. Beliau Kecewa Nak Tuntut Di Akhirat?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*