[VIDE0] PoIis S1asat Lelaki Hln4 Raja Dan Kerajaan, Mndatangkan Kebenc1an Rmai.

Kuala Lumpur: PoIis membuka kertas si4satan berhubung satu kenyataan menghasvt membab1tkan seorang lelaki menerusi satu rakaman video yang tular di media sosi4l, baru-baru ini.

Pengarah Jabatan Si4satan Jnayah (JSJ) Bukit Aman Datuk Huzir Mohamed berkata, video berdurasi satu minit 33 saat itu mempunyai kecendervngan menghasvt (untuk men4nam kebenc1an) terhadap raja dan kerajaan.

“Kami mengenal pasti sebagai Ganesparan Nadaraja berusia 38 tahun yang beralamat terakhir di P-1-5 RH Pangsa Flat MPS Jalan Tan Sri Manickavasagam, Seremban di Negeri Sembilan.

“Si4satan dilakukan mendap4ti lelaki itu kini berada di luar negara sejak November 2017, malah svspek turut dikehendaki untuk tiga ke$ lain berkaitan ugvtan dan hasvtan,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Katanya, ke$ itu disi4sat mengikut Sksyen 4(1) Akta Hasvtan 1948 kerana mendatangkan kebenc1an atau penghlnaan terhadap mana-mana raja atau kerajaan.

“Ke$ itu juga disi4sat mengikut Sksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 kerana penggunaan tdak wajar kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian.

“Kami akan mengambil tindakan t3gas mengikut peruntukan undang-undang ke atas mana-mana pihak yang cuba menjej4skan ketenteraman awam serta keselamatan negara,” katanya.

Video:

 

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom like page kami Limau Manis Media

Sumber : Dbongkar

Be the first to comment on "[VIDE0] PoIis S1asat Lelaki Hln4 Raja Dan Kerajaan, Mndatangkan Kebenc1an Rmai."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*