[VIDEO] “Pengorbanan Seorang Sahabat” – Perkongsian Hafiz Mahamad Buat ramai sebak ..

Pengorbanan seorang sahabat… begitulah perkongsian yang dapat kita berikan apabila tular di media sosial hari ini mengenai seorang pengguna fb yang menggunakan nama Hafiz Mahamad yang telah memuat naik satu video tentang sahabatnya yang sedang s4kit akib4t Str0k.

Perkongsian tersebut mendapat 4 ribu komen dan 9.6k shares yang rata2 mendoakan kesembuhan sahabatnya dan memuji keikhlasan beliau menjaga sahabat beliau.

Menurut beliau, sahabatnya itu sebelum ini tidak s4kit tetapi disebabkan kerja yang berlebihan setiap hari dari pukul 8.30 pg sehingga 11.00mlm menjadikan kesihatan sahabatnya itu semakin merosot dan menyebabkan beliau mendapat peny4kit str0k.

Melalui perkongsian itu dapat dilihat yang saudara hafiz membawa sahabatnya itu ke h0spit4l untuk pemeriksaan dan sanggup terbang dari kuala lumpur untuk membawa sahabatnya itu, sahabat yang sejati.

Menurutnya, sahabat itu merupakan sahabat yang membesar bersamanya dari kecil sehingga dewasa yang menjadikan sahabat tersebut adalah orang yang rapat dengannya.. “siapa antara kita yang senang, kita tolong antara yang susah” & Alhamdulillah Allah s.w..t bagi saya rezeki, kemampuan untuk bantu sahabat ini, sebelum mengakhiri perkongsian tersebut.

Video :

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Harini saya cancel semua kerja & meeting then fly ke Kelantan untuk angkat sahabat saya dari rumah ke hospital Dia stroke disebabkan kerja kuat. 10 tahun dh kerja tempat tu, saya tahu mmg dia kerja setiap hari dari jam 8:30am sampai 11pm semata mata buat OT untuk dapat 2K sebulan Bila kesihatan dia terjejas, saya tktau dia stroke. Dia kata dia demam & kaki sakit. Saya call & suruh dia berhenti, kerja dengan saya je Last week, saya belikan dia ticket ke KL. Bila sampai je Airport, Ya Allah terkejut. Badan kurus kering, kaki kiri lemah. Terinjit injit Lepas 5 hari jaga dekat KL, saya minta dia balik Kelantan untuk follow up hospital. Bila balik Kelantan, dia rest berapa hari then tak boleh bangun langsung Saya call semalam, dia kata dh taktahan. Then saya decide pagi ni untuk terus fly Kelantan Bila sampai rumah tadi, Ya Allah. Nak nangis tapi tahan, pakaikan dia spender baju & angkat dia ke hospital Kami selalu mandi sungai kecik kecik dulu, ingat lagi. Bawah jambatan, kita 4 sahabat janji. Time tu saya cakap “Siapa antara kita yg senang, kita tlg antara kita yg susah” & Alhamdulilah Allah bg saya rezeki, kemampuan untuk bantu sahabat ni “Loh, aku pastikan kau sihat balik. Kau kerja dengan aku & kita berjuang sama sama” terus sihat loh!

A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad) on

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom like page kami LM Media

Sumber : Fb Hafiz Mahamad via kasiviral

Be the first to comment on "[VIDEO] “Pengorbanan Seorang Sahabat” – Perkongsian Hafiz Mahamad Buat ramai sebak .."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*