Disebabkan Video ‘H4mun’ Tular Bak Cendawan, Fedtri Yahya Tampil Pertahan Wanita Kedah

Menerusi facebook eira, dia ada membuat permohonan maaf pagi tadi kepada pihak yang berkenaan dan berharap agar dimaafkan.

Menerusi video terkini yang dimuatnaik di ruangan facebook beliau, ketika beliau sedang live sambil mekap.

Kebetulan satu komen masuk meminta eira untuk mengubah sikap.

Respon Eira (Boleh Rujuk Video Di FB Eira Pada Minit 30)

“Ye kak, saya akan ubah sikap saya. Saya akan pastikan mulai hari ini, esok lusa sampai selamanya.

Saya ada ka, saya takdak ka saya tetap akan buat yang terbaik untuk hampa.

Terima kasih sebab yang sudi menasihatkan eira.

Terima kasih pada semua yang menyedarkan eira supaya takut eira hanyut lebih jauh lagi.

Nak kata apa, terpulang. Nak percaya atau tak tapi pegang, start hari ini eira akan buat yang terbaik dan menjadi yang terbaik.

Pegang kata-kata eira, orait. Jangan hvkum eira lagi, pegang dulu dan eira tak salahkan ampa, kalau ampa marah.

Eira tak salahkan ampa kalau tak mau maafkan eira dan eira tak salahkan ampa.

Sebab eira tau, sapa eira untuk dimaafkan dan eira tau, eira sedar kesilapan eira ini buatkan ramai pihak terasa hati.

Tetapi bagi eira, eira dah melunaskan kenyataan, bukan senang nak keluarkan perkataan maaf dari mulut.

Tapi saya buang ego saya , saya rendahkan diri saya, letak 10 jari dan mohon maaf pada semua yang ada dalam live saya, yang kenai saya.

Orang tak kan percaya saya ni minta maaf, orang akan rasa saya ni hipokrit, orang kata saya berlagak, itu terpulang”.

Sementara itu, Peguam Zabetha yang Ingin Memberi Khidmat Nasihat Pula Ditvvduh Jadi Batu Api

Melalui post yang disiarkan peguam ini, seorang netizen telah berkongsi artikel dia, tetapi telah menuduh dia menangguk ikan di air yg keruh.

Ramai Peguam Tawar Diri, Peguam ini Beritahu, Nak Failkan Kes Terhadap Eira Aziera Ada Dua Cara

“Mentaliti beginilah yang menjadikan pembuvlian itu biasa.

Makian yang menyamakan manusia dengan bab1i itu biasa. Menye3lar seseorang itu sebagai anak h4ram biasa.

Sedangkan kalau dibiarkan makin bern4nah.

Kalau dituduhnya saya tidak ada job pun tak apa. Saya ini memang jenis, tidak boleh melihat pembuvlian di depan mata.

Kalau masih saya seorang yang berjuang pun tak apa tetapi saya tahu rata-rata warganet juga sokong minoriti.

Menteri-menteri tidak perlu dibantu. Duit mereka cukup banyak.

Kalau hendak tawarkan khidmat guaman percuma pun, menteri-menteri ini boleh sangat bayar.

Hendak bantu, biarlah yang memerlukan.

Semoga kuranglah warga begini dikalangan kita. Betul tidak semua orang setuju dengan kita.

Cuma kadang-kadang hairan ada fahaman yang begini.”

Nak Jadi Batu Apii1

Difaham, netizen itu merupakan follower setia kepada influencer berkenaan. Katanya:

“Pulak nak jdi jadi batu asa..

Ingatkan kerja dah profesional hampey lat pi boleh plak dia jadi batu api1..

Buli mana sangat?? Menteri2 yg kwn dgn PM kwn dgn jutawa…

Dgn lawyer keliling pinggang enda ko offer??? Bantu la menteri2 tuh

Macam teda job sda ni lawyer nya.”

Rata-rata warganet terus menyokong tindakan peguam ini yang tampil membela

“Saya sokong Puan.. saya pun sak1it mata, saki1t telinga dan sak1it hati juga bila kata-kata yang kurang adap.

Dan kurang sopan tu keluar dari seorang yang beragama Islam… Tak boleh nak di maafkan..”

“Mentality dia x sama dgn kita (not same page) Kita…x suka tgk kemungkaran…x kira lah Kene kat siapa.

Dia…kalo kene batang hidung sendiri baru dia mer0yan.

Bila kene kat org lain…dia bajet2 malaikat”

“Makcik tu tak faham lg pasal cyber bull1y n body sham1iing yg boleh melibatkan emosi pada seseorang”

Fedtri Yahya Pula Tampil Pertahankan Wanita Kedah

Sehubungan dengan itu, pengacara dan juga personaliti TV, Fedtri Yahya tampil menepis dakwaan sesetengah netizen.

Ada netizen beranggapan wanita dari negeri Kedah suka membebel dan bercakap perkara yang tidak senonoh.

Menurut pengacara yang terkenal dengan lenggok bahasanya yang indah ini.

Dia mempunyai ramai kenalan dari negeri utara namun baginya, rakan-rakannya itu masih menjaga adab dan tinggi budi bahasa.

Dia dilhat menulis ciapan tersebut di ruangan twitter miliknya, semalam.

“Aku kenai ramai ja pompuan Kedah. Elok ja.

Tengok keimanan orang jugaklah. Bukan kategori cakap satu ayat penuh ba*i anak h*ram semua.

Jenis ni tak tau nak habaq lagu mana,”

Sebelum ini, wanita terbabit telah mendakwa dirinya telah dihalau oleh sebuah pemilik restoran asam pedas popular di Melaka.

Ini selepas melakukan siaran langsung untuk membuat ulasan sebuah produk.

Video tersebut telah menjadi tular di media sosial twitter dan facebook dan telah menerima pelbagai reaksi daripada netizen.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom like page kami LM Media

Sumber : Lamanmaya

Be the first to comment on "Disebabkan Video ‘H4mun’ Tular Bak Cendawan, Fedtri Yahya Tampil Pertahan Wanita Kedah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*