[Foto] P4dah Buat Rawatan Est3tik Tak Bertauliah, Muka Safiey Illias jadi macam ni.

Usahawan kosmetik popular, Safiey Illias mengalami mas4lah pembengk4kan pada bahagian muka selepas dipercayai mendapatkan rawatan est3tik daripada individu tidak bertauliah.

Menurut Safiey, keadaan wajahnya itu semakin membimb4ngkan apabila  bahagian pipinya sudah mula bern4nah selain menjejaskan kesihatannya.

Ekoran situasi itu, katanya, dia kemudian terpaksa mendapatkan rawatan di sebuah klinik est3tik.

“Doktor cakap ada n4nah. Dia m4rah buat apa dulu dekat muka. Biasalah masa tu bulan 11 tahun lepas gat4l nak buat di rumah dan macam-macam lagi.

“Ke sebab buat lesung pipit hari itu? Entahlah pening nak ingat, Jangan buat sembarangan dengan orang yang buat rawatan est3tik lagi-lagi rumah ke rumah,” katanya menerusi satu entri di Instagram.

Dalam posting tersebut, Safiey turut berkongsi keadaan wajahnya yang baru selesai menjalani satu prosedur pembuangan n4nah pada bahagian pipinya.

“Muka ada satu, tak ada duit kumpul. Ada duit mahal pun tak apa janji kita buat dengan doktor pakar bukan doktor segera tak ada sijil LCP (Letter of Credentialing and Privileging)

“Ini hampir berapa milimeter n4nah disedut guna j4rum besar dekat pipi ratu yang bengk4k tu. Ada lagi n4nah, jadi tiga hari lagi akan sedut buang lagi guna j4rum dan picagari,” ceritanya.

Terdahulu, dalam satu posting berasingan, Safiey turut menjelaskan keadaan tersebut sudah berlarutan selama tiga hari sebelum dirinya pergi mendapatkan rawatan.

“Pipi ratu bengk4k dah tiga hari. Apa yang terjadi?! Ni mesti kes doktor tak bertauliah punya prosedur haritu. Bantu saya. Badan nak dem4m.

“Kalau surut tak turun esok, ratu kena bed4h sebab t4kut bengk4k di muka tu bern4nah dan serang saraf otak,” katanya.

Begitupun, entri tersebut menerima banyak kecaman dalam kalangan netizen yang menyifatkan ia akibat yang perlu dit4nggung atas perbuatan mengubah ciptaan-Nya.

“Pulanglah ke pangkal jalan. Itu teguran dari Allah. Itu baru sikit.

“Lesung pipit tu tanam benang kan. Barangkali jangkitan di benang, buatlah lagi.

“Ubah sana ubah sini, hujung-hujung muka jah4nam. Tak jadi ratu, jadi kutu,” komen sebahagian warganet.

Sebelum ini, usahawan tersebut juga pernah mencuri tumpuan umum apabila menjalani prosedur mengecilkan pipi.

 

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom like page kami LM Media

Sumber: Gempak

Be the first to comment on "[Foto] P4dah Buat Rawatan Est3tik Tak Bertauliah, Muka Safiey Illias jadi macam ni."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*