Pelawak dan penyampai radio, Issey memberikan keizinan kepada guru yang mengajar untuk mend3nda anaknya sekiranya terdapat kesal4han yang dibuat.
Issey, atau nama sebenarnya, Fazlisham Mat Hussin, 33, berkata, dia mengakui tindakan guru mend3nda murid tidaklah lebih daripada sekadar mahu mendidik pelajar.
“Wahai guru-guru yang mengajar anak saya, kalau anak saya deg1l dan sal4h, dendalah cikgu. Saya izinkan.
“Saya jadi orang pun sebab cara guru saya dulu mendidik dan denda ketika salah. Alhamdulillah,” tulisnya menerusi satu posting yang dimuat naik di Instagram miliknya.
Perkongsian Issey itu kemudian mendapat pelbagai respons dalam kalangan pengikutnya.
Rata-rata bersetuju dengan apa yang diperkatakan Issey itu.
“Betul tu, saya siap pesan kat cikgu kalau anak saya buat s4lah dendalah apa-apa jenis pun, pvkul atau rot4n lah dia demi kebaikan dia.
“Arw4h ayah saya selalu pesan kat cikgu, ‘kalau anak saya deg1l mal4s rot4nlah, dend4lah anak saya’. Guru umpama ayah dan ibu kita di luar rumah,” tulis sebahagian komen netizen.
Semalam, sebuah video yang memaparkan seorang ustazah diminta mer4ngkak di dalam kelas oleh penjaga muridnya menjadi tular.
Difahamkan, ibu kepada muridnya itu bertindak demikian selepas mengetahui anaknya dikenakan denda yang sama.
Issey mendirikan rumah tangga dengan Noor Aimi Mohamed Jamel pada Disember lalu.
Menerusi perkahwinan itu, Issey mempunyai tiga orang anak tiri hasil perkahwinan pertama isterinya itu.
View this post on InstagramKantoi. Bentaraguru datang. Sorry yer @aimi_jamel #isseyxaimi #tiktokmalaysia
Terdahulu, Issey pernah berkahwin dengan Syuhadaa Syafiqqa Abdul Rashid, namun mereka tidak dikurniakan cahaya mata sebelum bercer4i pada Ogos 2016 selepas setahun bersama.
Sumber : Gempak
Be the first to comment on "“Kalau Anak Saya Deg1l Dan Sal4h, Dend4lah Cikgu” – Issey Beri ‘Lampu Hijau’ Kepada Guru"