“Rindu Ayah.” Adlina Dah Besar, Tapi Ayah Tak Keluar Pun

Kehilangan orang tersayang bukanlah sesuatu yang mudah untuk diterima. Lebih-lebih lagi insan tersayang itu adalah ibu ataupun ayah kita.

Bagi mereka yang keh1langan orang tua di usia masih muda terutamanya ketika masih bayi, ia merupakan satu t4mparan hebat buat orang sekeliling untuk berterus terang mengenai hal sebenar apabila mereka mulai memahami kel4k.

Menerusi satu perkongsian daripada seorang pengguna Twitter, dia telah berkongsi video anak saudaranya ketika menz1arahi pusara insan tersayang yang dipanggil ayah.

Menurut perkongsian itu, kanak-kanak berusia 5 tahun tersebut seakan teruja menz1arahi kvbur ayahnya. Namun, soalan-soalan tidak dijangka daripada kanak-kanak tersebut begitu mengundang h1ba.

Menurut pengguna Twitter dikenali sebagai Anne Mokhtar, anak saudaranya telah bertanya mengapa bapanya tidak bangun melihat kehadiran mereka. Selain itu, dia turut bermonolog memberitahu dia merindui ayah dan dia sudah pun meningkat usia.

Perkongsian video tersebut ternyata begitu menyentvh hati kerana kanak-kanak comel itu sangat polos. Dia hanya meluahkan isi hatinya sehingga membuatkan warganet berasa sebak.

Rata-rata warganet telah men1nggalkan komen dimuat naik tersebut dengan menzahirkan rasa h1ba dengan tutur kata anak saudara kepada pengguna Twitter. Mereka juga mendoakan agar kanak-kanak itu membesar menjadi insan yang tabah serta berjaya suatu hari nanti.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

 

Sumber : Anne_mokhtar via Rose Merah

Be the first to comment on "“Rindu Ayah.” Adlina Dah Besar, Tapi Ayah Tak Keluar Pun"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*