Dr. Amalina Kongsi Rasa Bangga Adik Ainul Semakin Sihat, Siap Jadi Model Majalah

Keadaan adik Ainul Mardhiah sering mendapat perhatian orang ramai sejak kisahnya terdahulu yang mendapat raw4tan membvang tvmor di luar negara. Dia adalah antara peny3bab ramai rakyat Malaysia bersatu hati dalam mendoakan kesihatan si cilik ini.


Sumber Instagram

Sebelum ini penulis ada berkongsikan keadaan terkini adik Ainul yang mulai sihat. Berat badannya kian bertambah apabila kelihatan pipi mulai tembam berbanding sebelum ini, ketika berada dalam wad hospital.

Antara orang kuat membantu kelancaran perjalanan adik Ainul sejak berita dia mengh1dap Germ Cell Tvmor ialah Dr. Amalina Che Bakri.

AMBOI! AINUL DAH JADI MODEL!

Terbaru adik Ainul dikhabarkan telah menjalani pergambaran bagi suatu majalah kanak-kanak. Yang menariknya lagi, berita ini disampaikan sendiri oleh Dr. Amalina menerusi laman Twitter apabila dia berasa kagum dengan perkembangan terkini si cilik ini.

“Amboi, Ainul dah jadi model.” Tulis ringkas Dr. Amalina

Bukan sekadar bertambah sihat malah Ainul turut mendapat peluang untuk menjadi model. Perkara ini turut disahkan oleh ibu bapa Ainul sendiri apabila mereka turut berkongsikan perkara yang sama di laman Instagram.

 
 
 
 
 
Lihat siaran ini di Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hari ini ainil shooting untuk majalah pa&ma. Mujur ainul behave. 😁 @majalahpama

Siaran dikongsi oleh Ahmad Safiuddin Ahmad Razak (@ahmadsafiudinn) pada

BAKAL MENEMUI PEMBACA PADA EDISI APRIL MAJALAH PA & MA

Difahamkan kisah adik Ainul bakal disiarkan di majalah Pa & Ma pada edisi bulan April akan datang. Melihat sahaja ke ruangan komen, ramai netizen berasa sangat gembira dengan perkembangan positif adik Ainul.

Sumber Twitter

Tak lupa juga mereka turut menyampaikan ucapan terima kasih buat Dr. Amalina kerana banyak membantu urusan perjalan dan mengendalikan pihak hospital di London. Mungkin tanpa usaha Dr. Amalina ini, adik Ainul tidak akan seperti keadaannya sekarang.

Sumber Twitter

Semoga kisah adik Ainul menjadi inspirasi buat ibu bapa yang lain dalam berusaha dan bertawakal dalam menjaga anak kecil yang menghadapi masalah kesihatan.

Sumber: Twitter Dr. Amalina Che Bakri, Instagram Ahmad Safiudin via Info meecks 

Be the first to comment on "Dr. Amalina Kongsi Rasa Bangga Adik Ainul Semakin Sihat, Siap Jadi Model Majalah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*