Men1nggal Ketika Temani Anak Temuduga, Begitulah Kasih Ayah Hingga Hvjung Ny4wa

Kasih ibu membawa ke syurga, kasih ayah tiada penggantinya. Hargailah ayah sebaiknya kerana setelah dia perg1 tiada siapa mampu mengganti tempatnya yang selama ini yang menjaga dan membesarkan kita.

Biarpun dalam keadaan tidak sihat, ayah sanggup berkorban apa sahaja demi anak tercinta. Walaupun kadang-kadang ayah dianggap kurang menunjukkan kasih sayang tetapi sebenarnya dia sanggup lakukan apa sahaja demi anaknya yang dikasihi.

Begitulah kasih sayang 4rwah Mustafa Ariffin, 60-an, yang men1nggal dun1a ketika menunggu anaknya menjalani temuduga di Alor Setar. Pihak MW merakamkan ucapan takz1ah kepada seluruh ahli keluarga arwah. Al-Fatihah.

“Walaupun demam sejak tiga hari lalu, arwah sanggup menemani anak bongsunya menghadiri temuduga kerja hari ini.

“Tak sangka pula ajalnya sampai ketika sedang menunggu anak perempuannya selesai temuduga,” kata Mohd Ali Ahmad, 55, sepupu kepada Mustafa Ariffin, 60-an yang ditemui men1nggal dun1a dalam kereta Proton Wira di tempat parkir hadapan Wisma Persekutuan di sini, hari ini.

Dalam kejadian jam 10.30 pagi tadi, mangsa ditemui tidak s3darkan d1ri di tempat duduk penumpang hadapan oleh orang awam yang ternampak m4ngsa dalam keadaan mencvrigakan.

Difahamkan, mangsa men1nggal dun1a seorang diri dalam kereta manakala isterinya p3rgi menemani anak mereka menghadiri temuduga di tingkat atas bangunan kerajaan itu.

Sumber: Berita Harian

Terk3jut Dengan Pem3rgian Arw4h

Menurut Mohd Ali, sepupunya tidak pernah mengadu 4kit sebelum ini malah dia sentiasa kelihatan sihat.

Katanya, dia terkejut apabila dihubungi anak m4ngsa yang memaklumkan bapanya sudah men1nggal dun1a.

“Saya terus bergegas ke sini dan mendapati jen4zah m4ngsa masih dalam kereta.

“Mereka menetap di Kampung Teloi, Kuala Ketil dekat Baling, bertolak ke sini sejak pagi tadi dan kereta berkenaan dipandu anak m4ngsa,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian hari ini.

Kali Ter4khir Bertemu

Mohd Ali berkata, hubungan dia dan sepupunya sangat rapat namun kali ter4khir, mereka bertemu pada Disember lalu ketika majlis perkahwinan anaknya.

Katanya, ketika itu arw4h banyak bergurau ketika berbual dan kelihatan ceria.

“Mungkin aj4lnya dah sampai, kami sekeluarga reda dengan pemergi4nnya,” katanya.

Mayat m4ngsa kemudian dihantar ke Jabatan Forensik Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) untuk pemeriksaan lanjut.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kota Setar, Asisten Komisioner Mohd Rozi Jidin mengesahkan menerima laporan berhubung kejadian itu dan kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut.

Sumber: Berita Harian

MW: Ibu sememangnya dianggap sebagai sebagai ratu dalam hidup anak-anak. Walaupun begitu, peranan seorang ayah tidak wajib dilupakan. Semoga perkongsian ini memberi iktibar kepada kita semua dan sedar bahawa betapa besarnya kasih seorang insan bernama ayah.

 

Sumber: Harian Metro via mingguan wanita 

Be the first to comment on "Men1nggal Ketika Temani Anak Temuduga, Begitulah Kasih Ayah Hingga Hvjung Ny4wa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*